Tarjoamme hammaslääkäreille laadukkaat kuvantamispalvelut perustutkimuksista kartiokeilatomokrafiaan (KKTT).
Oral Hammaslääkäreillä on pitkät perinteet korkeatasoisten hammasröntgentutkimusten tuottamisesta yksityissektorilla. Nykyaikaiset laitteistot ja kokeneet radiologit ovat hyvien kuvantamiskäytäntöjen tukena. Henkilöstön ja hammaslääkäreiden vahvaa ammattitaitoa tuetaan jatkuvalla säteilysuojelun täydennyskoulutuksella.
Röntgentutkimukseen tarvitaan aina lähete hammaslääkäriltä tai lääkäriltä. Kela-korvausta varten kartiokeilatietokonetomografiaan tarvitaan lähete erikoishammaslääkäriltä tai erikoislääkäriltä.
Hampaiston panoraamakuvaus on perustutkimus hampaiston ja leukojen alueen yleistilan kartoittamiseen. Hampaiden lisäksi kuvassa näkyvät ylä- ja alaleuan luurakenteet, leukanivelet sekä poskiontelot. Jokaiseen panoraamakuvaukseen Oralissa kuuluu radiologian erikoishammaslääkärin röntgenlausunto.
Pienikokoisilla hammasröntgenkuvilla voidaan tarkentaa yksittäisten tai vierekkäisten hampaiden juuria. Poskihammasväleistä on hyvä kuvata säännöllisesti pienikokoiset röntgenkuvat kariesdiagnostiikan tueksi.
Jokaiseen hammasröntgenkuvaan Oralissa kuuluu hammaslääkärin arvio kuvista. Kuvaan voidaan haasteellisemmissa tapauksissa saada radiologian erikoishammaslääkärin lausunto.
Kallon sivukuvaa voidaan tarvita oikomishoidon tueksi. Jokaiseen kallokuvaan Oralissa kuuluu radiologian erikoishammaslääkärin lausunto.
Hampaiston ja leukojen kartiokeilatietokonetomografiatutkimuksessa voidaan kolmiulotteisen kuvatiedoston avulla tarkastella haluttua aluetta vapaasti valittavasta suunnasta. KKTT-tutkimus soveltuu tilanteisiin, joissa perushammasröntgentutkimuksilla ei saada riittävää informaatiota hampaiston tilasta.
Tutkimus soveltuu hyvin esimerkiksi implanttihoidon suunnitteluun, viisaudenhammasdiagnostiikkaan, hammasmurtumien kuvantamiseen tai sellaisten särkytilojen tai juurihoidollisten ongelmien selvittelyyn, joihin ei perinteisin kuvantamismenetelmin ole löydetty syytä. KKTT-tutkimukset tehdään ajanvarauksella.
Implanttisuunnitteluun KKTT:lla saa parhaiten tietoa hammaslaboratoriossa tehdyn ohjainkiskon kanssa. Ohjainkiskoa käytettäessä paras lopputulos saadaan, kun kiskon istuvuus varmistetaan ennen kuvaukseen lähettämistä. KKTT:n voi kuvata myös ilman ohjainkiskoa.
KKTT-kuvaus on saatavilla seuraavissa Oralin toimipisteissä:
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oral.fi
Satu Apajalahti
Marja Ekholm
Heidi Helin
Elmira Pakbaznejad
Tuomas Pakkala
Esko Peltonen
Annina Sipola
Anni Suomalainen
Jyrki Tervaniemi
Jaana Vallo
Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400